Damin Gambit – društvena igra

3,750.00 din.

Nema na lageru

Kategorija: Oznaka:

Opis

Društvena igra Damin gambit: Nadmudri, nadigraj, nadmaši.

Pitaš li se kako bi bilo da možeš da odigraš partiju šaha kao izvanredna Bet Harmon iz Daminog gambita? Betina sposobnost da predvidi šahovske poteze zamišljajući tablu na svom plafonu omogućila joj je da počisti figure svojih protivnika i porazi ih. Društvena igra Damin gambit će te uvesti u predivni svet šaha.

U društvenoj igri Damin gambit takmičiš se sa drugim igračima u tome ko će pre da uzme figure i bodove sa table. Na svakom potezu možeš da pomeriš svoj „Gambit“ kao da je druga šahovska figura. Ali, ako želiš da nadmudriš svoje protivnike i pobediš u igri, moraćeš da planiraš unapred, kao što to radi Bet!

Stona igra Damin gambit kreirana je kao zvanična Netflix društvena igra zasnovana na čuvenoj seriji The Queen’s Gambit. Serija je snimljena prema istoimenom romanu Voltera Tevisa, sa fenomenalnom Anjom Tejlor-Džoj (Anya Taylor-Joy) u glavnoj ulozi.

Zašto nova društvena igra, a ne sam šah kao promocija igre? Ideja je bila da se šah približi mlađoj populaciji, kao i onima koji generalno nisu zainteresovani za šah, a vole seriju i/ili društvene igre. Igra je zgodna i za one koji nemaju mnogo strpljenja, pa čak i za one koji se pribojavaju da igraju šah.

Društvena igra Damin gambit pruža elemente šaha. Figure se istovetno kreću po tabli, a potezi se planiraju unapred. Važno je osmisliti taktiku kako da se zaustavi protivnik i osvoji što više bodova koje donose žetoni.

U ovoj društvenoj igri uživaju i mlađi i stariji, oni koji igraju šah i oni koji ga igraju malo ili čak uopšte ne igraju. Igra je dinamična, zahteva osrednju ili veliku koncentraciju, a oprema je vrhunskog kvaliteta, počev od karata, preko prelepih figura, pa čak do kvalitetne table. Tabla je prava šahovska pa, nakon zagrevanja tokom igre Damin gambit, možete igrati i šah!

srpski jezik

Igra Damin gambit sadrži:

  • 1 tablu
  • 56 karata
  • 4 Gambita (figure)
  • 32 žetona
  • uputstvo za igranje

 

 

 

Možda će vam se svideti …