Dixit Odyssey

3,950.00 din.

Kategorija: Oznaka:

Opis

Dixit Odyssey je samostalna igra, ali i ekspanzija za populranu igu Dixit! Sadrži nove 84 karte kao i uputstvo za nove načine igranja.

Dixit Odyssey je umetnički ilustrovana igra kreativnog nagađanja. U svakom krugu jedan od igrača je pripovedač. On bira jednu karatu iz svog špila i opisuje je koristeći reč ili frazu, rečenicu ili asocijaciju, mimiku ili pesmicu. Ostali igrači tada biraju jednu od svojih karata koja najviše odgovara tom opisu i spuštaju je licem nadole. Karte se promešaju i okreću, a onda sledi glasanje. Od Vaše sposobnosti da odgovorite dobrom kartom na opis, kao i da prepoznate pripovedačevu, zavisiće Vaše kretanje na tabli. Pobednik je onaj koji prvi stigne do cilja.

Sa fantastičnim ilustracijama i prostim pravilima, igra se može igrati kako sa odraslima tako i sa decom. Dixit će se svideti svim osobama sa razvijenom maštom. Nije iznenađenje da je igra Dixit proglašena najboljom igrom na svetu za 2010. godinu i da je osvojila prestižnu nagradu Spiel de Jahres koja se dodeljuje od strane svih svetskih kritičara društvenih igara.

Predviđena je za 3-12 igrača uzrasta 8+

Dimenzije: 27,5 cm x 27,5 cm x 6 cm
Težina: 0,800 kg

Možda će vam se svideti …