Carcassonne

2,990.00 din.

Nema na lageru

Kategorija: Oznaka:

Opis

Inspirisana srednjevekovnom tvrđavom u istoimenoj oblasti u Francuskoj, Carcassonne je strateška igra formiranja okoline utvrđenog grada. Igrači izvlače pločice koje prikazuju gradove, puteve, manastire i polja i postavljaju ih po želji. Svaka nova pločica proširuje tablu na koju igrači mogu da postavljaju svoje figure. Postavljanjem figura, pravite strategiju za sakupljanje pobedonosnih poena. Pobednik je igrač koji sakupi najviše poena do kraja igre.

Figure imaju različite uloge – ulogu viteza, monaha, farmera ili lopova, u zavisnosti od toga na koje mesto su postavljene. Svaka uloga se drugačije boduje – lopov se postavlja na put i dobija 1 poen za svaku pločicu koja čini taj put; monah se stavlja u manastir i za svaku pločicu oko manastira dobija 1 poen… Imate ograničen broj figura i jednom kad ih postavite na pločicu ne vraćaju vam se sve dok građevina ili put ne budu završeni. Treba da odlučite da li ćete igrati na brzo vraćanje figura i mali broj poena, ili ćete duže ostaviti figuru na tabli, ali i osvojiti veći broj poena.

Kako mapa raste, raste i mogućnost da poremetite jedni drugima planove. Bez obzira da li ćete blokirati razvoj nekog grada ili povezati protivnikov put sa vašim zarad podele poena, Carcassonne nudi mnoštvo načina da iskoristite svoje sposobnosti i nadmudrite protivnike.

Zahvaljujući jedinstvenom konceptu i broju pločica može se konstruisati mnogo različitih kombinacija u igri. Carcassonne je igra koja se dopada kako početnicima tako i iskusnim igračima. Ovo izdanje igre je u potpunosti redizajnirano i modernizovano i uključuje dve ekspanzije „The River“ i „The Abbot“. Igra je 100% jezički nezavisna i uz igru dobijate pravila i na srpskom jeziku.

Za uzrast 7+

Dimenzije: 29,5 cm x 19 cm x 7 cm
Težina: 0,680 kg