Kodikas – Mastermind

4,000.00 din.

Kategorija: Oznake: ,

Opis

Kodikas – Mastermind

Kodikas je igra zasnovana na istim pravilima kao i igra „Mastermind“ ili Skočko u TV Slagalici. Jedan igrač postavlja skriveni zadatak a drugi treba da ga pogodi u što manje pokušaja i tako naizmenično.

Igrač 1 – koder: Koder mora imati za cilj da kreira kod boja koristeći obojene drvene klinove. Šifra bi trebalo da bude dovoljno izazovna da bi razbijaču šifre što je više moguće otežala dešifrovanje koda.

Igrač 2 – razbijač šifre: Razbijač šifre mora pokušati da razbije tajnu šifru kodera. Dozvoljeno im je najviše 6 pokušaja.

postavka igre:

Pre nego što igra počne, odlučite ko će biti koder i razbijač šifre u prvom krugu. Zatim postavite tablu za igru sa 5 rupa na kraju okrenutom prema koderu. Zatim odlučite koliko rundi ćete igrati. Koder i razbijač šifre zamenjuju uloge nakon svake runde, tako da uvek treba da izaberete paran broj rundi (npr. 2 – 4 – 6 – 8 – 10).

Pravila igre:

Koder počinje igru kreiranjem koda boje. Da biste kreirali kod, uzmite 5 obojenih drvenih klinova i umetnite ih u 5 rupa na kraju ploče po željenom redosledu, pazeći da su skriveni. Razbijač šifre ne sme biti u mogućnosti da vidi kod boje za vreme trajanja runde.

Zatim, razbijač šifre mora pokušati da dešifruje kod boje umetanjem 5 klinova u boji po svom izboru u prvi red rupa na tabli. Koder onda mora da naznači da li su boje u ispravnom redosledu koristeći crno-bele klinove:

Beli klin: Ispravna boja u ispravnom položaju.

Crni klin: Ispravna boja u pogrešnom položaju

Slobodna rupa: Boja nije deo koda.

 

 

Igra je izrađena od drveta

Uzrast

Cena

Možda će vam se svideti …